Det går fremover

Jeg har jo som tidligere fortalt, tatt på meg et litt overveldende prosjekt: Sy nye trekk til møblene i campingvogna :-) Å nå er jeg i gang!

De som jeg har hørt om som har gjort dette før, har sprettet opp gammelt trekk og brukt delene som mønster - men det tør jo ikke jeg. Da har jeg jo ikke angremuligheter! Så her sitter jeg og tegner nytt mønster. Litt med å legge på og tegne av, og litt med målebånd og magefølelsen.... Så da spørs det da... 


Ps - sjekk de kule tøflene - verdens beste!

Det var ikke alle bitene som var like enkle å få til nei... Mønsterark har jeg ikke så da bruker jeg bakepapir - fungerer kjempefint! Tror jeg da.... Her har jeg festet papiret med nåler for å etterpå tegne forsiktig langs kantene etter stoffet under. Så legger jeg til 1,5 cm sømmonn og klipper til.

Her har det blitt et kjempehopp - ble så ivrig at jeg glemte helt å ta bilder. Jeg har kjøpt bare en meter av møbelstoffet siden jeg ikke vet om dette er noe jeg får til. Og det holdt akkurat! La mønsterarka utover på baksiden av stoffet (der er det hvitt og lett å tegne med blyant) og tegna opp alle mønstene. Så måtte jeg ha en styrkekaffe før jeg turde begynne å klippe. Men det gikk som en lek! Stoffet var veldig fint å klippe i!  Her er noen av delene klare for sying:

Etter enda en styrkekaffe hoppa jeg utti det og begynte å sy.  Å det gikk jo bra jo! Heldigvis sa Mamma at jeg måtte ta forsterka rettsøm ellers hadde jeg nok glemt det - og da hadde det helt sikkert rakna fort!

Andre hjørne fikk også fint - dvs jeg måtte sprette opp en gang, men det må man regne med når man er amatør :-)

Her har jeg sydd i bisebånd eller hva det nå heter... Det trodde jeg skulle være veldig enkelt, men neida. Sikkert enkelt for de som har gjort det før, men det har ikke jeg! Men fikk det jaggu til synes jeg selv da..

Riktig så bra ikke sant? Trekket ligger jo bare løst på - mangler bunn og bak.... Skal ha borrelås istedenfor glidelås tenkte jeg, og den har jeg ikke fått enda. Bestilte i sort fra Stoff & Stil og håper pakken er her i morra.Fortsettelse følger... enten dere vil eller ei!

2 kommentarer

☆ Victoria Therese ☆

17.jan.2012 kl.20:35

Jøss.. flink du er! ^.^

campingerlivet

17.jan.2012 kl.21:21

Victoria Therese :

Takk - forsøker men aner ikke om jeg får det til enda.... Men må jo prøve :-)

Skriv en ny kommentar

campingerlivet

campingerlivet

38, Fredrikstad

Husmor i min beste alder som elsker livet som caravanist. Gift og har 2/3 barn med verdens beste mann! Prøver å skrive om livet med camping og alt det medfører.

Kategorier

Arkiv

hits